Home / Press Releases / Event : Iftar on the Rubble

Event : Iftar on the Rubble

The Amro family and the last rubble of their house

English Fallows Arabic

إفطار فوق الأنقاض

قفوا تضامنا مع العائلات الفلسطينية المتضررة من جراء سياسات الاحتلال في هدم البيوت

شاركوا عائلة فواقه في افطار رمضاني فوق أنقاض بيتهم الذي تم تدميره في صور باهر في القدس الشرقية المحتلة (مرحب بغير الصائمين كذلك)

13 حزيران 2017 تمام الساعة 6:30 مساء

الطفلة آية فواقه والتي لم يتجاوز عمرها شهرا واحدا، كانت تجري بعض الفحوصات الطبية بتاريخ الرابع من مايو حين تلقى أبوها، أشرف، اتصالا هاتفيا من جيرانه مفاده بأن بيته يتعرض للهدم. تسعة بيوت فلسطينية بالإضافة إلى ثلاث محلات تجارية تم هدمها في القدس خلال ذلك اليوم. مكتب الأمم المتحدة لتنسيق الشؤون الإنسانية نشر تقريرا عن سجلات الهدم في الضفة الغربية خلال العام 2016. خلال الأشهر الأربعة الأولى من سنة 2017 ألحقت عمليات الهدم ومصادرة الأراضي في الضفة الغربية الضرر بأكثر من 1510 فرد . في كل أنحاء فلسطين تسقط العائلات ضحية لتدمير المنازل من جراء ممارسات الاحتلال الاسرائيلي. أما في قطاع غزة، فإن مئات الآلاف من الناس يعيشون في مناطق سكنية أوضاعها حرجة وسيئة جدا نتيجة للهجمات الإسرائيلية عام 2014 وبسبب الحصار غير الشرعي للقطاع.

ادعموا العائلات الفلسطينية وأعلموهم بأنهم ليسوا وحيدين في مطالبهم نحو إيقاف سياسات إسرائيل غير الأخلاقية وغير الشرعية في هدم وتدمير البيوت الفلسطينية.

افطار فوق الأنقاض منظم من قبل متطوعين، نرجو منكم الحجز مسبقا من خلال الفيسبوك أو الاتصال حتى نتمكن من استئجار عدد كاف من الكراسي والطاولات. أخبرونا كذلك إذا كنتم تستطيعون إحضار طعام للمشاركة.

إذا كنتم قادمين بسيارة خاصة، إذهبوا إلى حلويات أبو كف على الشارع الرئيسي لصور باهر واسألوا عن منزل أشرف. أما إذا كنتم قادمين بالمواصلات العامة، استقلوا حافلة صور باهر من باب العمود وانزلوا عند حلويات أبو كف. اتصلوا بنا لنصطحبكم أو لنخبركم بموقع البيت (تحتاجون 10-15 دقيقة من المشي للوصول).

Iftar in the Rubble

Show solidarity with Palestinian families affected by Israel’s policy of home demolition

Join the Fawaqa Family as they break the Ramadan fast on the rubble of their demolished home in Sur Baher, Occupied East Jerusalem (non-fasters are welcome)

June 13, 2017 at 6:30 pm

One-month-old baby, Aya Fawaqa, was having a medical check-up on May 4 when her father, Ashraf, got a call from neighbors that his home was being demolished. Ir Amim reported that nine Palestinian homes and three stores were demolished in Jerusalem that same day. UN OCHA reported record numbers of demolitions in the West Bank in 2016. In the first four months of 2017, demolition or confiscations of structures in the West Bank affected 1,510 people, according to the Shelter Cluster. All over Palestine, families are victimized by Israel’s destruction of Palestinian homes. In Gaza, hundreds of thousands of people live in inadequate housing resulting from 2014 and previous Israeli attacks and from the illegal blockade.

Show Palestinian families they are not alone in calling for an end to Israel’s immoral and illegal policy of destroying Palestinian homes!

This community event is organized by volunteers. Kindly RSVP on Facebook or by phone so we can rent enough chairs and tables. Please tell us if you can bring food to share.

If driving, go to Halwayat Abu Kaf on the main road in Sur Baher and ask for directions to Ashraf’s house. By public transportation, take the Sur Baher bus from Damascus Gate and ask to be let down at Halwayat Abu Kaf in Sur Baher (allow 30 minutes). Call to be picked up.

RSVP on our Facebook event here