Home / ADDITIONAL INFORMATION / INFORMACIÓ ADDICIONAL (Catalan)

INFORMACIÓ ADDICIONAL (Catalan)

  • La UE és el major importador de béns d’Israel, i el seu segon major exportador. El 2006, el total negociat entre la UE i Israel va pujar a 23,5 milions d’euros.
  • L’Acord d’Associació UE-Israel constitueix la base legal per a aquesta relació, la qual dóna a Israel condicions preferents de comerç amb els països de la UE. L’article 2 de l’Acord estableix que aquestes relacions es basaran en el respecte dels drets humans i els principis democràtics que han de regir la política interna i internacional. (Font)
  • Les relacions comercials amb la UE ajuden a mantenir els assentaments que són considerats il·legals en virtut del dret internacional. D’acord amb estimacions del Banc Mundial, les importacions de la UE procedents dels assentaments israelians són valorades en $ 300 milions a l’any, al voltant de 15 vegades més que el valor de les importacions de productes fabricats a Palestina. (Font)
  • ACAA és un nou acord, votat pel Parlament Europeu l’octubre de 2012, el qual obre a Israel un nou accés als mercats europeus pels seus productes farmacèutics, sense prendre cap mesura que garanteixi que Israel compleix les seves obligacions relacionades amb els drets humans requerides en el seu acord amb Europa. Israel s’ha negat fins i tot a assegurar que els productes provenen només d’Israel (i no dels assentaments del territori palestí ocupat). (Font)