Home / ADDITIONAL INFORMATION / Освободете тримата от Наби Салех: Дарете сега!

Освободете тримата от Наби Салех: Дарете сега!

11-ти март 2014 | International Solidarity Movement | Наби Салех, окупирана Палестина

Джихад, Махмуд и Рами, жители на Наби Салех, са вкарани в затвор преди 3 седмици и се нуждаем от вашата подкрепа, за да бъдат освободени.

Jihad Tamimi

Jihad Tamimi

Израелски военен съдия постанови, че шестимата демонстранти, които бяха отвлечени от домовете си преди три седмици, може да бъдат освободен под гаранция от 2500 шекела (около 1000 лева) за всеки. С помощта на Координационния комитет на народната съпротива (Popular Struggle Coordination Committee) и хората от селцето Наби Салех, трима от затворниците: Фадел Тамими (54 годишен), Мохамед Тамими (24 годишен) и Базел Тамими (16 годишен) вече са били освободени. Нуждаем се от вашата помощ, за да се съберем оставащите 7000 шекила за да освободим Джихад Тамими на 25, Махмуд Тамими на 21 и Рами Тамими на 36. Всяка дарена сума би ни помогнала.

Шестимата са обвинени в хвърляне на камъни по израелски военни. Така наречените “доказателства”, представени срещу тях са редактирани снимки на тримата, като участници в мирна демонстрация без хвърляне на камъни. Като друго доказателство се използва свидетелството на войник казващ, “хората, които снимахме хвърляха камъни”. Арестувани са на 18 февруари, когато за пореден път хората от Наби Салех се разбуждат от около стотина израелски войници навлезли в тяхното село. Подобни нощни нахлувания са обичайно явление през последните 5 години в Наби Салех, откакто жителите на селцето започват демонстрации срещу конфискуването на земите им и извора, захранващ селото с вода. На конфискуваните земи се посторява поредното нелегално според ЮНЕСКО израелксо поселище Халамиш.

От началото на протестите 155 души са арестувани, от тях 50 деца и 50 жени, за участие в демонстрации. Около 500 души са ранените, като 45 на сто от тях са деца.  Двама от демонстрантите Рушди и Мустафа Тамими са убити от израелската армия в Наби Салех. Муатаз Вашаха, който е участвал в демонстрациите в Наби Салех е екзекутиран в Беир Зеит миналия месец.

Моля, дарете за тримата от Наби Салех за да бъдат освободени.

Можете да го направите чрез PayPal или по банков път:

Basem Tamimi bank of Jordan Al Bireh branch

Iban number: PS13BJOR005010023012014133000

Освободете тримата от Наби Салех: Дарете сега!